luchtfoto – x

Herinrichting buitenterrein X

Na de grote upgrade van X wordt het buitenterrein van X opgeknapt. In verschillende fases wordt het terrein opnieuw ingericht. Doel: een aantrekkelijke omgeving, die optimaal de activiteiten van X faciliteert. Zoals X het zelf uitdrukt: “We willen een canvas dat we zelf in kunnen kleuren”. Oftewel, veel ruimte om alle denkbare activiteiten in een programmering naar eigen inzicht in te vullen.

Meer aansluiting
Rondom X zijn er veel losse ruimten en pleintjes. Door deze op elkaar aan te laten sluiten, ontstaat een logischer geheel. Zo kan het hele terrein beter gebruikt worden, afhankelijk van behoefte en seizoen.

Voorkant
Meer groen, meer overzicht en een prettige sfeer. De voorkant van X krijgt meer ruimte voor sportieve en sociale activiteiten. Met bankjes en ander meubilair wordt het geheel aangekleed en komt er meer gelegenheid om elkaar te ontmoeten, samen te studeren of te ontspannen. Verder komen er meer fietsenstallingen aan de voorkant en krijgt de fietsenkelder een verbrede toegang.

Zijkanten
Ook aan de zijkanten komt er meer groen, voor meer rust en ontspanning in tegenstelling tot de levendigheid bij Café X. Nieuwe, grote banken langs de tennisbanen vormen een rustige plek om elkaar te ontmoeten en van de zon te genieten. Aan de tegenoverliggende zijde, bij de studentenwoningen, wordt het terrein ook aantrekkelijker. De ruimte voor de Campus Farm wordt een stuk groter. Verder komen hier containers voor opslag van materialen die X gebruikt. Ook komt er een centraal verzamelstation voor alle rolcontainers en kliko’s. Zo worden deze netjes geordend en zijn ze goed bereikbaar voor
de vuilnisophaaldiensten.

Achterkant
Het centrale plein aan de achterkant van X biedt uitzicht op de sportterreinen en wordt gebruikt bij talrijke evenementen. In de nieuwe situatie blijft dit ongewijzigd: het plein biedt maximale ruimte om verschillende activiteiten te organiseren. Het huidige beachvolleybalveld blijft behouden.

Logistiek
Bereikbaarheid, veiligheid en logistieke stromen vormden belangrijke thema’s bij het bepalen van het ontwerp. De vele fietsers en voetgangers moeten via logische routes X kunnen bereiken en hier weer eenvoudig weg kunnen gaan. Daarnaast is bevoorrading van Café X (onder andere door een biertankwagen) uiteraard cruciaal. Verder is veel aandacht besteed aan verlichting en sociale veiligheid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
cafe x 2
campus farm
IJsbaan Winters Delft

Planning

Start: Q3 2019
Fasering: vanaf de voetbalvelden achteraan wordt gefaseerd naar voren gewerkt.
Oplevering: zomer 2020

Bekijk campusplattegrond

Delen

Deel onze content met anderen

  • Share
  • Tweet
  • Email