Horeca – Dennis Cruyen, Aldert Kamp 2

‘Horeca zoals je echt wilt hebben’

Interview horeca Kluyverpark

Dennis Cruyen Procesmanager Horeca, Evenementen en Retail & Aldert Kamp Onderwijsdirecteur van de faculteit LR

De verhuizing van TNW, de aanleg van het Kluyverpark en de ontwikkeling van Technopolis vergrootte de vraag naar horecavoorzieningen op het zuidelijke deel van de campus. Ook sloot het bestaande aanbod niet langer aan bij de nieuwe horecavisie van de TU Delft. Wat die visie inhoudt laat het nieuwe horecaconcept in The Fellowship als eerste zien. Met drie verschillende foodcounters, gecombineerde eet- en werkplekken, een groot terras en een standplaats voor een foodtruck.

Aldert Kamp studeerde eind jaren ’70 Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft waarna hij bij Fokker aan de slag ging. In 2002 keerde hij terug als docent en later als Onderwijsdirecteur van de faculteit  LR (Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek). Om de bacheloropleiding modern in te vullen, met meer activerend onderwijs, haalde hij een prefab gebouw van de Hogeschool Rotterdam naar Delft. Hij doopte het The Fellowship, met een knipoog naar samenwerkend leren en Fokker. Dennis Cruyen komt uit de hotelwereld, deed facilitair management binnen de gezondheidszorg en werkt nu alweer tien jaar bij de TU Delft. Inmiddels als Procesmanager Horeca, Evenementen en Retail bij de afdeling Facility Management.

Waarom een nieuwe horecagelegenheid in The Fellowship?

Aldert: “Omdat op dit deel van de campus steeds meer gebeurt. Naast het aanwezige RID (Reactor Instituut Delft) en de faculteit LR (Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek) is ook de faculteit TNW (Technische Natuurwetenschappen) hier neergestreken. Ook zijn er de bedrijven op Technopolis zoals Exact Software, 3M, Applikon, YES!Delft en straks de protonenkliniek HollandPTC. Vanwege de centrale ligging tussen de diverse gebouwen, aan het park en met eigen parkeerplaats, is besloten om de nieuwe horecavoorziening in onderwijsgebouw The Fellowship te maken. Daarnaast is gemeenschapsgevoel belangrijk voor de studentengeneratie van millennials. Dat zijn ook de uitgangspunten geweest bij het opzetten en inrichten van The Fellowship. De nieuwe horecagelegenheid zal dat aspect versterken.”

Dennis: “De invulling komt voort uit de horecavisie waarmee we een veel uitgebreider en onderscheidend aanbod realiseren. Dus niet alles onderbrengen bij één cateraar maar bij verschillende specialisten, zodat een veel internationaler assortiment ontstaat, met verschillende prijscategorieën en eigen sferen. Zodat er echt wat te kiezen valt. Er komen vier restaurants verspreid over de campus. In het zuidelijke deel is dat in The Fellowship. Daarnaast krijgen Pulse, Sport & Cultuur en de Aula een eigen horecagelegenheid.”

Horeca – Aldert Kamp_2 Aldert Kamp  

Wat biedt het horecaconcept in The Fellowship studenten, medewerkers en bezoekers?

Dennis: “Dat hebben we door middel van workshops bepaald, waaraan ook studenten deelnamen. Daaruit is naar voren gekomen dat we geen kantine willen, maar ook geen standaard restaurant. En ook geen Hollandse kok die af en toe Indisch gaat koken. Nee, als we voor Aziatisch zouden kiezen moet het authentiek Aziatisch zijn. Zo zijn we uitgekomen  op drie verschillende foodconcepten: Aziatisch, mediterraans en Hollands. Daar hebben we exploitanten bij gezocht die door studenten en medewerkers zijn beoordeeld. De ondernemers hebben ons ook laten proeven. De Aziatische keuken is zelfs beoordeeld door Indische mensen!”

Aldert: “Als je bij een van de drie je keuze hebt gemaakt, kun je zelf een plek zoeken waar je dat opeet. Wil je werken en eten, dan kan dat. Je kunt samen of juist alleen eten, binnen of buiten. De inrichting biedt alle mogelijkheden. Ook is er een ‘dining room’ die je voor een groep kunt reserveren.”

Met welke uitdagingen heb of had je te maken?

Aldert: “Wij hebben qua onderwijsruimte wat moeten inschikken. Campusbreed is het beleid om meer te doen met minder vierkante meters, dat is hier goed gelukt.”

Dennis: “De grootste uitdaging moet nog komen. Vertegenwoordigers van alle faculteiten waren enthousiast over de horecavisie, maar wilden dan wel graag een restaurant in hun eigen gebouw. Dat gaat niet. Elke faculteit krijgt wel een eigen Food & Beverage corner en het RID krijgt een 24/7 selfservice corner waar tijdens de lunch verse broodjes en soep worden aangeleverd. Uitgebreider eten vindt een grote groep straks buiten de eigen gebouwen. Maar die moeite wordt dan zeker beloond!”

Horeca – Dennis Cruyen_2 Dennis Cruyen  

Waarom mogen we trots zijn op The Fellowship?

Dennis: “Die vraag komt eigenlijk te vroeg, want pas als het hier vol zit met tevreden gebruikers mogen we trots zijn.”

Aldert: “Maar we kunnen al wel trots zijn op hoe het er hier nu uitziet. Dit gebouw was ooit een verzameling portacabins. Moet je kijken hoe het er nu uitziet. Een plek waar je je thuis voelt en waar je elkaar ontmoet. Helemaal als straks het geweldige terras klaar is. Prachtig!”

 

Gerelateerde projecten

fellowship binnenzijde foodmarket

Horeca Kluyverpark

Het aantal gebruikers op het zuiden van de campus neemt toe. Dit is het gevolg van de realisatie van Applied Sciences, het aanleggen van het Kluyverpark en de…
Lees meer

Delen

Deel onze content met anderen

  • Share
  • Tweet
  • Email