Living Campus (1)

Living Campus

De TU Delft werkt aan een gevarieerde en inspirerende omgeving voor studenten, wetenschappers, medewerkers, ondernemers en bezoekers. Naast een innovatieve leer- en werkomgeving biedt de Living Campus verschillende andere voorzieningen. De focus ligt op ontmoeten, wonen en recreëren.

Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe Horecavisie waarbij de TU Delft is overgestapt van één campusbrede cateraar met een vast assortiment naar een diverser aanbod en meer horeca-aanbieders verspreid over de campus. Dit varieert van onbemande coffeecorners tot food & beverage corners. Ook de Freezones op de campus dragen bij aan de Living Campus: gemarkeerde plekken met stroom en water die voor allerlei leuke buitenactiviteiten beschikbaar zijn maar waar je ook Food trucks kunt vinden.

Toonbank Coffeestar Library Coffee star Library  
SPAR University vers SPAR University  

Horecavisie

Horeca op de campus: lekker divers

Wil je gaan lunchen, een tussendoortje of een warme maaltijd? Dan kun je straks kiezen uit verschillende horecavoorzieningen met een uiteenlopend assortiment. Niet in een grote kantine maar in gezellige eetgelegenheden. Ver lopen? Nee hoor, want verspreid over de campus is er voor iedereen iets op loopafstand.

Kadetje kaas wordt couscous
Sluit het aanbod nog goed aan bij de behoefte van onze studenten en medewerkers? Er is de afgelopen jaren veel gebeurd. De campus is veel internationaler geworden, maar ook de Hollandse smaak heeft zich ontwikkeld. Broodjes kroket en filterkoffie zijn niet meer voldoende om het de hedendaagse foodies, fijnproevers en kritische consumenten naar de zin te maken.

Van kantine naar Horeca
Gezond en gevarieerd eten en drinken van goeie kwaliteit en rekening houdend met verschillende budgetten. Met andere woorden: voor elk wat wils. Dat is wat we op de campus willen realiseren. Maar een horecagelegenheid kan meer bieden dan alleen eten of drinken. Het is vaak ook een plek waar je met medestudenten of collega’s samenkomt om even bij te praten of te overleggen. De TU Delft wil meer van dit soort ontmoetingsplekken op de campus. Dus geen grote kantines meer. De nieuwe horecavoorzieningen variëren in grootte van een food & beverage corner als huiskamer van de faculteit tot Foodmarkets (restaurants) op loopafstand. Het aanbod wordt veelzijdiger, internationaler en gezonder.

In de faculteiten worden de huidige kantines gefaseerd omgebouwd tot Food & Beverage Corners met een basisassortiment van goede espressokoffie, broodjes, salades, soep en warme snacks. Of tap zelf je lekkere koffie bij de selfservice koffiebars van DE Coffee Kitchen. In de zitjes eromheen kun je bijpraten, studeren of chillen. Aanbod en inrichting worden samen met de faculteiten afgestemd op de specifieke wensen. Op de verschillende verdiepingen in de faculteit blijven de koffie-, fris- en snackautomaten.

Living Campus_filmpje

Wat is wat?

Op de hele campus komen er diverse concepten zodat iedereen ergens terecht kan, dichtbij je werkplek en op loopafstand.

Food & beverage (F&B) corner
Een food & beverage corner vind je in iedere faculteit en wordt de ‘huiskamer’ van de faculteit. Het is een plek waar je met medestudenten of collega’s samenkomt om even bij te praten, te overleggen en werken. Het aanbod concentreert zich rondom de lunch. Producten zijn vers, huisgemaakt en gezond (geen frituur, wel oven). Hier vind je een basisassortiment, zoals fruit en salades, brood en beleg, belegde broodjes, panini’s en tosti’s, ovensnacks, soep, zoete en hartige lekkernijen, koffie en thee, zuivel, sappen en frisdrank. Binnen de food & beverage corners kan je een wisselende en gevarieerde producten verwachten die per locatie kunnen verschillen. Alleen bij de F&B corner van Bouwkunde hebben we langere openingstijden en kun je ook warme maaltijden krijgen.
Bij: BK (met warme maaltijd en langere openingstijden tot in de avond), TBM, 3mE, W&I, L&R, TNW Zuid.
RID (heeft een onbemande F&B corner, dit betekent dat je zelf afrekent).

Zelfbedieningsrestaurant
Dit is een locatie met een breed assortiment waar grote bezoekersaantallen snel kunnen worden geholpen. Naast kant en klare producten zijn ook veel producten zelf samen te stellen. Er is sprake van een basisassortiment dat wordt aangevuld met met specialiteiten van (lokale) ondernemers met specifieke thema’s zoals ‘Hollandse pot, Italiaans, Aziatisch, etc’. Je verzamelt zelf wat je wilt hebben en rekent af bij de kassa.
Bij: Aula, faculteit IO tot de verbouwing in de zomer van 2019, faculteit EWI, faculteit CiTG

Foodmarket
Dit is een plek waar je terecht kunt voor allerlei (internationale) warme en koude gerechten. Je vindt er meerdere counters met verschillende (internationale) keukens. De zitjes worden wel gedeeld, waardoor groepen wel bij verschillende counters kunnen bestellen en afrekenen, maar toch gezamenlijk kunnen eten. Periodiek wisselen de ondernemers en het aanbod en kun je weer een andere keuken proberen.
Bij: Fellowship en onderwijsgebouw Pulse 

Grand Café
Een Grand Café is een ontmoetingsplek met ruime openingstijden waar aan de bar of aan tafel op basis van een menukaart simpele gerechten gegeten kunnen worden. Dit is een plek die ook geschikt is om met vrienden, collega’s, familie of met (zakelijk) bezoek naar toe te gaan. Je kunt hier ook een klein evenement of borrel organiseren.
Bij: Aula

Espressobar
De plek voor speciale koffie en lekkernijen. In de ochtend kun je er terecht voor een eenvoudig ontbijt en aan het eind van de middag voor een opkikker. Bij de spressobar staat altijd een echte barista. Bij de espressobar Coffee & Bikes kun je niet alleen koffie halen, maar ook je fiets stallen en je fiets zelf of laten repareren.
Bij: faculteit BK – Espresso bar STERK, TU Delft Library – Coffee star, faculteit CiTG – 1e etage, Coffee & Bikes Espressobar en fietsreparatiepunt, faculteit EWI entreehal met  koffie kar.

DE Coffee Kitchen
Wil je niet te ver, of is alles dicht? Dan kun je, ook buiten openingstijden van de andere locaties, terecht bij de DE self service coffee corners met espressomachines, waar je contactloos kunt betalen.
Bij: faculteit BK, in Ketelhuis (per september 2018), faculteit TBM in het zitgebied van de F&B corner (per september 2018), faculteit IO begane grond (huidige plek), faculteit CiTG 6e etage, in voormalige rookruimte (per september 2018), faculteit L&R in F&B corner (per september 2018), faculteit TN zuid begane grond (per september 2018), faculteit RID (per september 2018), faculteit W&I VMB6 in F&B Corner (per september 2018), Aula 1e etage nabij collegezalen (huidige plek)

Food trucks
Midden in het Mekelpark, tegenover 3mE en TN zorgt een pool van pop-ups, koffie karretjes en Food trucks voor meer diversiteit in aanbod. Iedere werkdag rond lunchtijd staan hier meerdere food trucks in wisselende combinaties.
Bij: Freezone C

Van noord naar zuid

De campus is verdeeld in vier gebieden voor de horeca en overal vind je diverse voorzieningen. In ieder gebied is in ieder geval ook een grote horecavoorziening waar je ook voor de avond terecht kan:

TU-Zuid
De Foodmarket in de Fellowship met LaFamilia (mediterraan) en Home made by Maria (Grieks) .
TU Sport en Cultuur
Het vernieuwde Café X is in september 2017 geopend.
TU-centrum
De Foodmarket in Pulse tussen IO en 3ME met drie verschillende horecaondernemers: Warung (Indonesisch/Surinaams), Couscous (Marokaans) en Poke Lab (Japans).
TU-Noord
In de faculteit Bouwkunde is een food & beverage corner  met een uitgebreid assortiment, inclusief warme gerechten.

Andere voorzieningen
En dat is nog niet alles. Sinds september 2017 is de SPAR University geopend bij de Stieltjesweg, ook andere horecaexploitanten hebben daar een eetcafe en koffiebar geopend. Verder is er een boekhandel en kapper te vinden. En er blijft ruimte voor nieuwe (tijdelijke) concepten.

kaartje horeca

Doelstellingen

  • Minimaal 30 hotspots op de campus in 2023
  • Het aantrekkelijker maken van de buitenruimte
  • De historie, cultuur en trots van de TU Delft laten zien in openbare gebieden

Gerelateerde projecten

La-Familia_Kitchen_01

Aanpassingen horecalocaties

Met de komst van de nieuwe horeca-exploitant Cormet Enjoy the Good Life is gewerkt aan de invulling van de horecalocaties en de selectie van  (lokale) ondernemers. In samenspraak met medewerkers…
Lees meer
TU Delft studenten

Echo

Het groeiende aantal studenten in combinatie met de behoefte aan grotere maar ook flexibelere onderwijsruimtes heeft geleid tot de ontwikkeling van een tweede extra onderwijsgebouw: Echo. Het wordt een interfacultair…
Lees meer
Nieuwbouw X

Upgrade X

Het aantal bezoeken per jaar aan X, het sport- en cultuurcentrum op de campus van de TU Delft is de afgelopen jaren sterk toegenomen en stijgt nog altijd. Het…
Lees meer
schets-terreininrichting-2-1024×660

Terreininrichting Stevingebied

De TU Delft werkt aan een ‘living campus’ waar je prettig kunt studeren, werken, onderzoeken en verblijven. Belangrijk is dat de samenhang tussen de gebouwen, gebouwdelen en de omgeving behouden…
Lees meer
180802_Pulse 103

Pulse

Het jaarlijks groeiende aantal studenten in combinatie met de behoefte aan flexibelere en andersvormige onderwijsruimtes heeft geleid tot de ontwikkeling van het nieuwe onderwijsgebouw Pulse (tussen de faculteiten 3mE en…
Lees meer
Kuyverpark herfst

Kluyverpark en Omgeving

De komst van de faculteitsgebouw Applied Sciences naar het zuiden van de campus had gevolgen voor de omgeving. Er moest voldaan worden aan de hoge trillingseisen voor de nieuwbouw. Er zijn daarom…
Lees meer
Standpunt 1

Herinrichting Leeghwaterstraat

De TU Delft heeft de ambitie om de campus aantrekkelijker te maken met een uitgebreid fiets- en voetgangersnetwerk in een deels autoluw gebied. Daarom komt er meer groen en meer…
Lees meer
i.d-Kafee 1

Verbouwing Studievereniging i.d

Het onderkomen van de studievereniging van de faculteit Industrieel Ontwerpen, “i.d-Kafee”, is gemoderniseerd en voor flexibel gebruik geschikt gemaakt. Daarbij zijn mogelijkheden gecreëerd voor zelfstudie en groepswerken. Omdat het…
Lees meer
fellowship binnenzijde foodmarket

Horeca Kluyverpark

Het aantal gebruikers op het zuiden van de campus neemt toe. Dit is het gevolg van de realisatie van Applied Sciences, het aanleggen van het Kluyverpark en de…
Lees meer
Het Plein (1)_5MB

Het Plein

Aan het plein voor de faculteit Industrieel Ontwerpen komt het nieuwe onderwijsgebouw Pulse, evenals het Learning Lab en de fietsenstalling Coffee & Bikes. Dit zorgt voor meer…
Lees meer
Terreininrichting Technopolis (1)_5MB

Terreininrichting Science Park Zuid

Voor de ontwikkeling van het TU Delft Science Park zijn algemene voorzieningen aangelegd. A13-strook In dit project is de buitenruimte aangelegd van Science Park Zuid grenzend aan de A13. Het gaat…
Lees meer
Gevel Stud (1)_5MB

Gevel StuD

Studentenuitzendbureau StuD huurt momenteel het gebouw op de campus. Het bureau is zeer tevreden over deze toplocatie, maar wil een aantrekkelijkere uitstraling van het gebouw. StuD heeft…
Lees meer
PREV_3308

Coffee & Bikes

Door de komst van het nieuwe onderwijsgebouw Pulse, het Teaching Lab en ontwikkelingen binnen de faculteit Industrieel Ontwerpen (IO) was er behoefte aan een grotere fietsparkeercapaciteit in deze…
Lees meer

Delen

Deel onze content met anderen

  • Share
  • Tweet
  • Email
Bereikbaarheid

Duurzame bereikbaarheid

Dagelijks verblijven er zo’n 27.000 mensen op de campus: studenten, wetenschappers, bezoekers en medewerkers van de universiteit en de gevestigde bedrijven. Dit aantal neemt toe door de groei van de…
Lees meer
Duurzaamheid1

Duurzaamheid

De TU Delft werkt aan verduurzaming van de campus. Wij zetten in op energiebesparing door middel van duurzaam onderhoud en verbetering van het energie- en warmtebeheer. Bij nieuwbouw- en renovatietrajecten…
Lees meer
L&R onderwijs collegezaal

Onderwijs

De TU Delft is de grootste en meest veelzijdige technische universiteit van Nederland met 16 bachelor-opleidingen en 35 masteropleidingen. Op de internationale ranglijsten staat de TU Delft hoog aangeschreven. Om…
Lees meer
Onderzoek (1)

Onderzoek

De TU Delft investeert voortdurend fors in onderzoek om de ontwikkelingen in de maatschappij te volgen en waar mogelijk te vormen. Wij investeren continu in voldoende en kwalitatief hoogwaardige onderzoeksfaciliteiten.
Lees meer
Campus TU Delft

Openbare ruimte

Een groene, toegankelijke en leefbare campus, die ontmoeting stimuleert en een logische indeling heeft. Waar studenten, medewerkers en bezoekers zich thuis en veilig voelen. Met een slimme en aantrekkelijke terreininrichting…
Lees meer
Valorisation zitjes

Prettige werkomgeving

De TU Delft vindt het belangrijk dat haar medewerkers in een prettige omgeving werken. Een werkplek die ontmoetingen en kennisdeling stimuleert, goed bereikbaar is, de juiste ICT-voorzieningen en goed meubilair.
Lees meer
Valorisatie (1)

Valorisatie

Wetenschappers van de TU Delft werken samen met specialisten uit de hele wereld aan oplossingen die een grote impact kunnen hebben op de samenleving. Het succes van deze kennisvalorisatie is grotendeels…
Lees meer
Veilige en efficiente campus (1)

Veilige en efficiënte campus

De TU Delft zet in op topfaciliteiten. Dit geldt ook voor de gebouwen. Daarnaast zetten wij in op efficiënter gebruik van vierkante meters. Gebouwen die niet meer aan de kwaliteits-…
Lees meer