Kuyverpark herfst

Kluyverpark en Omgeving

De komst van de faculteitsgebouw Applied Sciences naar het zuiden van de campus had gevolgen voor de omgeving. Er moest voldaan worden aan de hoge trillingseisen voor de nieuwbouw. Er zijn daarom maatregelen genomen in de openbare ruimte. Het afsluiten van de Kluyverweg en Anthony Fokkerweg en het verplaatsen van de keerlus voor de tram zijn daar de belangrijkste voorbeelden van.

Het afsluiten van de Kluyverweg gaf ook mogelijkheden. Want op de plek waar ooit de Kluyverweg lag, is nu het Kluyverpark aangelegd. Een nieuwe parkomgeving op de campus van de TU Delft. Met veel groen en water waar je prettig kunt studeren, werken en ontspannen. De bomen geven structuur, beschutting en sfeer aan het grote parkoppervlak.

Het Kluyverpark verbindt op een natuurlijke manier het faculteitsgebouw Applied Sciences aan de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek (LR) en het onderwijsgebouw The Fellowship met zijn uitgebreide horecavoorziening.

Thema’s
Kuyverpark herfst parkbank
Kuyverpark herfst 2
Kuyverpark herfst AS
Kuyverpark herfst LR

Facts & figures

  • Entreezones bij aangrenzende gebouwen ingericht als ontmoetings- en werkplekken
  • Waterberging met wadi’s (Water Afvoer Door Infiltratie)
  • Ingericht volgens het shared space principe
  • Geïntegreerde aanleg ondergrondse infrastructuur inclusief riolering en warmtekoudeopslag
  • Toolbox komt tot leven in Kluyverpark
  • De Mekelwegzone langs de trambaan en toegang RID zijn integraal opgenomen in project
  • Oppervlakte: ca. 7 hectare

Planning

  • Start project: juni 2013
  • Ontwerp: juni 2013 t/m maart 2015
  • Uitvoering: maart 2015 t/m juli 2016
  • Opgeleverd: juni 2016

Thema’s

  • Duurzame bereikbaarheid
  • Living Campus
  • Openbare ruimte
Kluyverpark – Rik Linssen, Iljoesja Berdowski_2

Interview Kluyverpark en Omgeving TNW Zuid

Iljoesja Berdowski Ontwikkelmanager

& Rik Linssen General Manager Reactor Instituut Delft

‘Groen als verbinding tussen de gebouwen’

Iljoesja Berdowski Ontwikkelmanager

& Rik Linssen General Manager Reactor Instituut Delft

De verhuizing van de faculteit Technische Natuurwetenschappen naar het zuiden van de campus had grote gevolgen voor de directe omgeving. Om een extreem trillingsarm gebouw neer te zetten, moet ook de buitenruimte trillingsarm zijn. Dit werd mogelijk door maatregelen als…

Lees verder

Bekijk campusplattegrond

Delen

Deel onze content met anderen

  • Share
  • Tweet
  • Email