buitengevel Van Mourik Broekmanweg

Herinrichting kantoorpand Van Mourik Broekmanweg 6

Met het besluit om de hoogbouw van gebouw 36 niet meer in te zetten voor onderwijs en onderzoek van de faculteit EWI, is gezocht naar nieuwe huisvesting voor de gebruikers van de hoogbouw. Voor de afdelingen Wiskunde en Informatica is gekozen om te verhuizen naar dit gebouw, een kantoorpand aan de Van Mourik Broekmanweg 6 dat niet meer werd gebruikt door TNO.  Het pand uit 2002 heeft een grondige make-over gekregen op basis van een ontwerp dat is gemaakt voor een nieuwe kantooromgeving voor de medewerkers van Wiskunde en Informatica.

Thema’s

Concentratie versus ontmoeting

Bij het ontwerp voor de herinrichting is veel aandacht besteed aan de behoefte aan privacy en geconcentreerd werken, versus ontmoeting en interactie tussen gebruikers, secties en afdelingen. Op de begane grond en in het atrium is een extra entree aan de campuszijde gerealiseerd en een drietal onderzoeksruimten, een horecavoorziening, studieplekken en diverse vergaderzalen.

Efficiënt en flexibel
De afdelingen Wiskunde en Informatica hebben een nieuwe, frisse kantooromgeving gekregen. Bij het indelen van de plattegronden en kantoren is ook gezocht naar een optimalisatie in gebruik van vierkante meters om zo bij te dragen aan de reductie van inefficiënte vierkante meters op de campus.

In de kantoorvleugels is gekozen voor een stramien waar tussenwanden kunnen worden geplaatst, verplaatst of verwijderd. Zo kan de kantooromgeving door de tijd worden aangepast aan de veranderende wensen en behoeften van de afdelingen. Daarnaast zal het gebouw in de toekomst een verbinding krijgen met het New Education Center, waar in die verbinding tevens extra ruimte beschikbaar zal zijn voor opvang van de groei van de afdelingen.

atrium met studiewerkplekken VMB6 Atrium met studiewerkplekken  
atrium met zicht op vergaderruimtes VMB6 Atrium met moswand  
vergaderruimte VMB6 Overlegruimte  
kantoorvleugel VMB6 Kantoorvleugel  
Food & Beverage corner VMB6 Food & Beverage corner  

Facts & figures

  • Gebouw              28
  • Oppervlakte       10.500m2

Planning

  • Ontwerp            mei 2016
  • Uitvoering         maart 2017
  • Inrichting          november 2017
  • In gebruik          januari 2018

Thema’s

  • Onderzoek
  • Prettige werkomgeving

Bekijk campusplattegrond

Delen

Deel onze content met anderen

  • Share
  • Tweet
  • Email