Renovatie EWI laagbouw (1)_5MB

Herhuisvesting faculteit EWI

Sinds 1969 heeft de faculteit Elektrotechniek haar onderkomen in gebouw 36 aan de Mekelweg. Later zijn daar Wiskunde en Informatica bij gekomen (EWI). Het gebouw voldoet echter niet meer aan de huidige wensen en eisen die de TU Delft aan onderwijs en onderzoek stelt.

De TU Delft heeft daarom het voornemen om voor de faculteit nieuwbouw te realiseren op deze centrale plek op de campus. De nieuwbouw betreft meerdere compacte gebouwen met kantoren, onderzoeksfaciliteiten, onderwijsruimtes en horeca. Flexibiliteit, compact, efficiënt en duurzaam zijn de uitgangspunten voor nieuwbouw.

Het huidige gebouw leent zich – ook na een ingrijpende renovatie – niet voor toekomstige onderwijs- en onderzoeksfuncties van de TU Delft. De eisen voor gebouwen voor onderwijs, onderzoek en bijbehorende kantoren zijn veranderd en zelfs  een ingrijpende en kostbare renovatie zou geen gebouw opleveren dat daarbij aansluit. Daarom acht de TU Delft nieuwbouw noodzakelijk, waar de universiteit de komende 40 jaar mee vooruit kan. Dat betreft nieuwbouw van meerdere gebouwen, waarin  komende generaties studenten en onderzoekers zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Het gebouw kampt daarnaast ook met hoge kosten qua onderhoud en de bedrijfszekerheid is steeds moeilijker te garanderen. December 2015 is daarom het besluit genomen dat de hoogbouw niet meer wordt ingezet voor de toekomstige huisvesting van EWI. Om die reden is gezocht naar passende (tijdelijke) herhuisvesting op korte termijn voor de huidige gebruikers van de hoogbouw.

De afdelingen van Wiskunde en Informatica (DIAM, INSY en ST) zijn in januari 2018 verhuisd naar het kantoorgebouw aan de Van Mourik Broekmanweg 6 (achter de faculteit CiTG). Een aantal verdiepingen van de hoogbouw, de laagbouw en achterliggende hallen met practica-, onderzoeks- en laboratoriumomgeving blijven tot dat nieuwbouw klaar is wel in gebruik voor Elektrotechniek.

De hele realisatie tot nieuwbouw zal langere tijd duren en wordt opgeknipt in meerdere stappen. Er wordt gestart met het uitwerken van plannen voor nieuwbouw voor de afdeling Elektrotechniek en onderwijsfaciliteiten achter het huidige gebouw. Daarna kan ook W&I terug in nieuwbouw en kan op die locatie een cleanroom worden gerealiseerd.

Parallel aan het voorbereiden van de plannen voor nieuwbouw voor Elektrotechniek en onderwijsfaciliteiten, gaat de TU Delft in overleg met de gemeente om te onderzoeken wat er mogelijk is om het huidige gebouw te kunnen afbreken.

Thema’s
Renovatie EWI laagbouw (3)_5MB

Facts & figures

  • Gebouw 36
  • Totale oppervlakte gebouw: 67.748 m²

Planning

  • Start project: 2014
  • Verhuizing W&I naar van Mourik Broekmanweg 6: januari 2018
  • Uitvoering en oplevering uithuizing hoogbouw 2017/2018

Thema’s

  • Prettige werkomgeving
  • Veilige en efficiënte campus

Bekijk campusplattegrond

Delen

Deel onze content met anderen

  • Share
  • Tweet
  • Email